top of page

ADAM’a Hazırlık Bilgileri


1-Fiziksel Eğitim Yarış koşullarına uygun değişik alanlarda sırt çantası ile birlikte yürümeye çalışın. Yarışmadan birkaç ay önce hızlı çalışmalarla ayaklarınızın 2 günlük bir yarışa dayanıp dayanmayacağını test edin. Bu çalışmalar sizi fazla kilolarınızdan kurtaracağı gibi 2 günlük bir yarışta neler hissedeceğinizi de gösterecektir. Bu çalışmaları mümkün olduğu kadar takım arkadaşınızla birlikte yapın. Birbirinizi doğada daha iyi anlama olanağınız olur. Yarışmadan birkaç gün önce çalışmalarınızı iyice hafifletin ki vücudunuz dinlensin ve rahatlasın. Daha çok karbonhidratlarla beslenin ve yeterli miktarda sıvı tüketin.

2-Beceri Geliştirme Eğitimi Anadolu Dağ Maratonu yarışmasında sadece yürümeyeceksiniz, aynı zamanda hızlı bir şekilde gideceğiniz rotayı belirleyeceksiniz. Bu nedenle harita okuma ve pusula kullanma becerinizi iyice geliştirmelisiniz. Siste, karanlıkta ve benzeri elverişsiz koşularda da yön bulma becerinizi geliştirin. Yeryüzü şekillerine göre rotanızı belirleyebilmeyi öğrenin. Gerekli kişisel ve takım malzemelerinizi en iyi şekilde seçmek ve düzenlemek için zaman ayırın. Çalışıp çalışmadıkları iyice kontrol edin.

3-Malzeme Seçimi

*Ayakkabılarınız

Dağ Maratonu gibi çok günlük etkinliklerde iyi bir performans için ayaklara dikkat etmek ve ayak problemlerinden kaçınmak gerekir. Ayakkabılarınız ayaklarınız ile bütünleşmelidir.Yarışmalarda asla yeni aldığınız bir ayakkabıyı giymeyiniz. Ayaklarınıza uygun ayakkabı seçin. Ayaklarınıza uyan en büyük numara olmasına dikkat edin. Ayakkabılarınızı öğleden sonra alın. Olağandan biraz daha kalın bir çorapla deneyin. Parmaklarınızın önünde en az 1 cm boşluk kalmalıdır. Ayakkabılarınızın altına özel bir tabanlık koyabilirsiniz. Ancak bu tabanlık ayaklarınızı rahatsız etmemelidir. Ayakkabınız bağcıklı olmalıdır. Ayaklarınız kalın bir çorapla rahat edebilecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayakkabınız hafif materyallerden yapılmış olmalıdır. Bu da size rahat bir yürüyüş sağlar. Ayakkabı tabanını yüzeye uyum gösterecek şekilde belli bir yükseklikte ve esneklikte olmalıdır. Bu şekilde adale incinmelerinden sakınmış olursunuz.

*Çoraplarınız

Yarışmalarda asla yeni aldığınız bir çorabı giymeyiniz. En az birkaç kez giydiğiniz bir çift çorap giyiniz. Doğal materyallerden (pamuk, pamuk karışımı vb.) yapılmış çorapları alınız. Terin emilmesine ve cildinizin rahat etmesine yardımcı olur. Yeterli miktarda çorap bulundurun.

*Ayak bakımı

Ayaklarınızın ayakkabı ile sürtünme noktalarını iyi bilmelisiniz. Ayaklarınızı rahat ettirmek için bu noktalara vazelin gibi kremler sürebilirsiniz. Vazelin çorap tarafından da emilip bu noktaların aşınmasına ve yara oluşmasına engel olur. Yarışmadan bir hafta önce ayak parmaklarınızın tırnaklarının bakımını mutlaka yapmış olmalısınız.

YANINIZDA GETİRMENİZİ ÖNERDİĞİMİZ MALZEMELER

*Yeterli su ve yiyecek (kamp alanında su vardır).

*Az bir miktar para.

*Özel ilaçlarınız.

*Sabun, diş macunu ve fırçası ve benzer hijyen malzemeleri.

*Diz ve ayak bileği desteği.

*Yürüyüş sopası. ( Baton)

*Mont, ceket veya benzeri üst giysisi (soğuktan, rüzgardan ve yağmurdan koruyacak şekilde, GORE-TEX veya SMPATEX önerilir.

*Yeterli miktarda iç giysisi. Tişört (uzun kollusunu tercih edin).

*Uzun pantolon (Şorttan daha iyi koruma sağlar)

*İnce ve kalın çoraplar (sürtünmeyi azaltmak için ince olanı içe kalınları üste giyinin)

*Şapka (başınızı ve yüzünüzü güneşten koruyacak biçimde).

*Güneş gözlüğü Yürüyüş ayakkabıları

*Sandalet veya terlik.

*Uyku tulumu (en hafifinden) veya battaniye.

*Böcek ve sinek kovucu. Güneşten koruma kremleri.

*Hafif ocak ve sudan etkilenmeyen kibrit.

*Çöp torbası

*Kamera

Featured Posts
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Recent Posts
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow Us
  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Google+ Black Square
bottom of page